11.10.2012

Pasilaa

Pasila tuo ensimmäiseksi mieleen juna-aseman..
mutta nykyisin se on cave.
Halliboulderointi on ollut yleensä sellaista pakkopullaa, että välttelen sitä viimeiseen asti. Katotaan tuleeko tähän tulee muutos. Kai hieman epäilyttää miten sormet kestää. Boulderin hyvä puoli köysittelyä ajatellen on se, ettei yksittäiset kovat muuvit polta kaikkia paukkuja liidissä. Sitä tässä tavoitellaan.

Saksan reissun jälkeen kävin heiluttelemassa makkaramahaa seinällä ihan ok tuloksin, flässäilin helppoja kutosia. Kävipä jopa niin, että flässätessä 5c:ltä pomppas jalka irti.. takki auki revittelin ja ihmetys oli suuri!! Urheilu ja avautuminen! Ai että.

Tykkäsin varsinkin keltasesta fontsu-unelmasta. Tollasilla otteilla boulderoi mielellään. Hyvin duunattu ja ruuvattu.
Vieressä se punanen 6c venailee, hermotusta vaatii ja pientä kiukkua.

6b flässin jälkeen päätin lähtee himaan, kyllähän se kahvoilla menee keltä vaan.

Ekan kuvan boulderi ei mennyt jalannostolla, joten skippasin gastonin. Toi kuva antaa hyvää esimerkkiä off-set-balancesta, jota dynaaminen kiipeily yleensä pitää sisällään. Jos suoraan vetää, eikä sivusta, ni eipä pysy. Self Coached climber kirjassa on lisää tästä aiheesta, suosittelen tutustumaan kyseiseen opukseen.

Konalaan seuraavaksi. Parisen viikkoa jos tätä boulderikärsimystä jaksais. Sääikkunaa en oo kytänny kesäkuun jälkeen. Toivottavasti keliä tulee, että pääsis edes ulos boulderoimaan.

5 kommenttia:

  1. Mua ei ennen kiinnostanut boulderointi laisinkaan. Viime talvena kokeilin kunnolla ekaa kertaa ja hurahdin. Melkein voisin sanoa että boulderointi on enemmän mun juttu kuin köysittely!!
    Miinuksena tietenkin on käsien ihon rikkoutuminen eri tavalla kuin köysittelyssä, ja inhoan teippausta. Mutta kaikkeen tottuu. Niin myös uusiin lajiin.

    VastaaPoista
  2. Tuliko muutama ärräpää 5C:ltä?

    Ootko kokeillut mustaa 6b:tä siellä perällä vasemmalla, lähtö heelhookista (siinä taitaa olla joku ovi alla ja se reitti lähtee suoraan lipalta)? Mielenkiintonen, itelle aika tiukka, vika muuvi jääny vajaaksi.

    Mä innostuin kanssa tässä syyskauden alkaessa pulteroinnista ihan tosissaan ja uloskin on pitäny päästä halailee pikkukiviä sen mitä sade on sallinut. Pari paikkaa saanut jo rikki vajaassa kahdessa kuukaudessa. Niin sisällä ku ulkona mun bouldergreidit on jatkuvasti kovempaa tasoa mitä köydellä. Ehkä munki tarttis ottaa niitä 10 metrin lentoja, et pääsis henkisistä pakeista eroon :D Sillä kaverilla taitaa kulua köyttä, vai olikse vaan vähän show-off. Taidan kuitenkin passata ja harjotella niitä pikkupannuja...

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista!
    On se boulderi ihan kivaa, varsinkin ulkona.
    Ja kun roiskii käsillä vähemmän ja ei kiipeä terävillä kahvoilla, ihon pitäisi kyllä pysyä kuosissa.

    Kattelin sitä kutosta, en kokeillut. Vaikutti hieman epämääräiseltä, jos se on oikea termi. Ei hotsittanut.

    No se punanen 5c, jossa on pitkä underi, olin niin varma, että täähän menee leikiten.. no siinä meni flässi sitte:D Siitä jalitsusta päätellen, en ollut eka joka siitä lipsuu.

    Ei se mun mielestä ollu show-offia, Magic mountainin hallissa kattoseinältä tuli muutkin kohtalaisen kovalla vauhdilla alas. Oli siinä Danielin köydessä yhestä kohtaa kyllä lurtsahtanu, mut mantteli oli ehjä, ni eipä se leikkejä haitannut. Itse jätin pannuttelut jostain syystä ihan suosiolla välistä:D

    VastaaPoista
  4. Mun blogissa video kuvaa mun yhdestä 6b projektista.Ootkos sen sinisen kiivennyt?
    Varmasti menee sulta hyvin.
    Mä vielä vasta oppimassa heelhookkeja sun muuta.

    VastaaPoista
  5. Kivaa filkkaa, kävin kattomassa. Kokeilin kerran tai kaksi sitä mantteliboulderia (sininen 6b Konalassa). Ei menny, mutta sen ääreen voisi palata.

    VastaaPoista