Sykli on lopuillaan, aika pitkä sellanen. Turhan pitkä. Kaks viikkoa pitäis sinnitellä. Motivaatio on ollut korkea, ainahan se on, mutta sitoutumisen aste vähintäänkin vaihteleva.
Kuvassa 6c+ jota aloin työstää viikko sitten. Yksikään muuvi ei paha, mutta klipit tuottavat vaikeuksia. Niitä on paljon. Tähän on onneksi kaksi lääkettä, joista ensimmäinen on ranittaminen, mutta koska ollaan hallissa, voi häröilemisestä tulla porttikielto, joten toinen resepti on se parempi: yhden käden roikottelut otelaudassa. Lisäksi oon huomannut, että jos projektoitava reitti menee kolme tai mielellään neljä kertaa session aikana yliksellä ilman persoonan muuttumista haueksi, setti on valmis liidattavaksi.
Ei kait sitä kannata ryhtyä ilmakuivatuksi haueksi. Sen mukaan valkkaa projektit ettei tarvii haukeutua, mut silti sellasta häppeninkiä näkee hallilla. Eipä siinä mitään, nekin ajat on kunkin koettava, mutta voin kertoa, että se ei ole nopein tapa päästä eteenpäin.
Hauska yksityiskohta menneeltä viikolta oli, että keskiviikkoiltana vetäsin lähes kokonaisen fanipalapussin alas nielusta beibivahdin aikana (sen verran itsekuria löytyi, että jätin kolme palasta vaimolle), ja torstaina olo oli hemmetin palautunut :D:D:D:D oujeah
Perjantaina lähdin hallita kotiin yksin pienten euforioiden saattelemana, koska kaikki meni varsin hyvin. Liksaa tuli eikä tarvinnut ylisuorittaa. Tuntui hyvältä saada todisteita siitä, että systemaattisemmalla harjoittelulla pääsee eteenpäin vaikka resursseja on varsin niukalti käytettävissä. Jotain on tehty oikein ja superkompensaatio jyllää etenkin käsivarsissa.
Nyt viimeset neljä kertaa oon lämmitelly 5c:llä. Yleensä kolme sellasta täytyy riittää, koska aikaa ei ole enempään. Siihen päälle pari kutosen liidiä sekä projektin nuuskimista vireystilasta "riippuen". Loppusilauksena ennen hallin sulkeutumista loppuillan hitaat a.k.a. campustelut. Harmi, kun musa loppuu jo 21:11 melko tarkalleen..
BTW Salmiksen henkilökunta: Nyt kun muistan mainita, että se alimman campusriman oikean puoleinen reuna antaa hieman periksi. Tällänen lähes satakilonen jätkä saa aikaan ehkä jonkusen newtonin voiman, joten ruuvien tsekkaaminen saattaa olla tarpeen. Ei se paljoo nitku, mutta sen verran, että tuntee.
Vaihdetaanko aihetta.
Haluaisin mainita jonkusen sanan blogien kirjoittamisesta. Niigö ylipäänsä kirjoittamisesta, miksi blogeja kirjoitetaan, kenelle tätä tai vastaavia tekstejä luodaan. Miksi ylipäänsä nähdä paljon vaivaa laittaa kuvia ja tekstiä jostain esim. yhdestä muuvista nettiin? Mikä järki?
Tää aihe menee osittain Tapsalle, joka tuntuu kokevan jonkin tasoista painetta kiipeilystä kirjoittamisesta. Rollomixaajan tekstit kun lähentelevät proosaa, mistä se paine sitten tulee? Onko pakko nostaa greidiä boulderissa, jäällä, kalliolla, blogissa, kuvissa, leffoissa.. entä jos jäällä menee lujaa, mutta kirjoittamiseen tulee plateau? Jos alkaa tuntumaan, ettei olekaan kiipeilyn Mika Waltari?
Mielestäni Tapsa on Suomen Waltari, vaikka tunnen miehen enimmäkseen hänen bloginsa kautta. Totta kai, sitä haluaa nostaa tasoa, olla kriittinen, tuoda lukijoilleen jotain hyvää mässyä, mutta samalla on muistettava, että jos kymmenen tai kakskyt vuotta kiipeää ja kirjoittaa siitä, voi alkaa tuntumaan siltä, että aihe on koluttu. Tai sitten uusi break trough tulossa.?.?.? Kiipeily on kiipeilyä, simppelii hommaa, mut silti kuumottavaa, pahimmillaan hengenvaarallista. Sen tietää jokainen. Sävyjä ja detskuja kyllä löytyy. Cold Thistle on hyvä esimerkki.
Tapsa, ootko ajatellu, että ne sinun julkaisemattomat tekstit saattaisivat olla juuri ne mielenkiintoisimmat? Koveneeko panokset?
Ehkä haluan sanoa, että "Kulkaas, no worries. Kirjoita itsellesi kuten Sinuhe." Ei kait kellään ole vuokranmaksu kiinni blogiteksteistä? Onhan se narsistista kirjoittaa itselleen itsestään, mutta jotkut kiipeilijät omaavat narsistisia piirteitä. Varmaan se kuuluu tähän lajiin. Toiset ovat Titaaneja tai sitten jopa Diivoja..
Jos haluat ylläpitää kovaa tasoa se vaatii aikaa, fokusoitunutta mieltä, motivaatiota, kärsivällisyyttä, sitoutumista ja silti raja tulee vastaan. Mutta, mutta, hei, on se sen arvoista. Tehdä jotain juttua ja tulla titaaniksi tai diivaksi, eikö?
Itselleni kirjoittaminen on terapiaa ja samalla oman historiikin tekemistä. Jäin koukkuun bloggaamiseen ja siinä on takana useita eri vaiheita. Jos joku viisastuu näistä teksteistä, hyvä. Jos joku diggaa, kiva. Jos motivoi, siistii. Mutta enää en tsekkaile osumien määrää, enkä pahemmin markkinoi. Mitä väliä? Kunhan roiskii näitä monologeja omista reeneistä tänne blogspottiin pari kertaa kuussa. Se riittää tällä hetkellä. Vaatimustaso on mielestäni matala = enimmät kirjoitusvirheet pois. Teksti yhdellä istumalla valmiiks.
Kun bloggaan, pohdin kiipeilyä ja näitä juttuja minun omassa tilassa. Se on hyvää omaa aikaa, oma sfääri. Asioiden uudelleen elämistä. Kommentoimista. Tää kuuluu minulle ja samalla kaikille muille, jotka samaistuu, kiipeilee, kiinnostuu tai vaivautuu lukemaan. Omien tekstien laadusta en tiedä, mutta suoraan sanoen, haluaisin tehdä jonkusen haastattelun lisää tai isompia juttuja. Olen harkinnut monesti artikkelin tai stoorin laatimista kiipeilylehteen, mutta aina se on jäänyt välistä. Henkan juttu oli yksi, mutta tein itsekkään valintani ja lätkäisin sen omaan blogiini. Pitäisikö minun kirjoittaa kiipeilylehteen, kerro sinä? Jos sellaista viestiä tulee, harkitsen vakavasti, yks aihio on jo mielessä..
Joka tapauksessa aikaa on vähän ja se on kaikki pois perheeltä ja nukkumisesta. Sen takia en voi kirjoittaa enää ihan joka päivä, eikä oo tarviskaan. Nukkuminen on kuitenkin ihan kivaa.
Lisäksi respektit Lauhalle ja Drulle omien kokemusten jakamisesta. Teksti on toisinaan varsin henkilökohtaista, mikä on ihan hyvä mauste, mutta olen havaitsevinani henkilöiden kasvamisen ei pelkästään kiipeilijöinä vaan myös pariskuntana, mikä on tietysti mahtava asia. Onko tämä osa heidän parisuhdeterapiaa, en tiedä, mutta jos se toimii, hyvä. Ehkäpä selvittelen tätäkin asiaa helmikuussa lisää. Katsotaan.
Rannari on asiaa ja Karin viimeisimmät vinkit ovat olleet mielenkiintoisia, kiitos niistä.
Didiä tapasin hallilla männäviikolla ja on aina kiva tietää henkilö kenestä lukee.
Mikäli harkitset oman blogin avaamista, suosittelen. Sillä on arvoa, jota ei välttämättä voi tietää vielä tänään.
Epilogi
Ottakaahan iisisti ja käykää välillä kiipeemässä. Vaikka tuntuu, ettei kulje, ni kyllä se joku päivä kulkee.
Jusa hei, näyttääks snikkerssimainos tutulta?
Super epilogi
Jos vieläkään et oo menny kiipee ja surffailet, tsekkaa tää Bechtelin artikkeli
Tyyppi kirjoittaa aamuyön tunteina tekstiä blogiin joka käsittelee nukkumista ja sen tärkeyttä! ;) ..no joo, ehkä vähän muutakin. Se on kiva herätä parin tunnin päästä skidin kanssa ja funtsia että olishan sen voinut kirjailla huomennakin! Heh..
VastaaPoistaMutta kirjoittaminen on jännä juttu. Alkuun sitä tuntuu, että nyt on hieno idea jutulle. Kun sen idean syöksee kirjaimiksi eteensä, huomaa että sitä riittää hädin tuskin kahteen kappaleeseen. Ja kun vielä siihen yhdistetään ne omat tietynlaiset ajatukset hyvästä tekstistä, niin monet jutut jää julkaisematta! Mutta edistystä kuitenkin; tällä hetkellä tallennettuna on vain yksi aihio kun niitä jokunen kuukausi sitten oli enemmänkin. Poistin ne kaikki muut! =D
Kiipeily, kirjoittaminen, eläminen.. Kaikki on hyvää parisuhdeterapiaa!
Täällä pure8a:n maailmassa tulee vierailtua usein. Tekstit, aiheet ja kerronta on erittäin mukavaa ja mukaansa tempaavaa. Myös tuo blogflow on vertaansa vailla! Ja taisinkin mainita silloin Salmiksessa, että sie tunnet suurin piirtein kaikki! ..edelleen olen samaa mieltä.
Viikon päähän!
Tapsa the Suomen Waltari. Olen täysin samaa mieltä.
"I did nothing tonight and still got paid"
(sössin tuon edellisen kommentin, siksi se loistaa tyhjää)
Huomenta ja Kiitti!
PoistaNyt tarvii kahvii..
Meidän pikku-ukkeli reenaa pystyssäpysymistä ja repii tavaraa pois hyllyiltä mihin yltää, kohta vissiin kävelee.
Kova meno päällä heti aamusta.
bloggaaminen nukkumisen sijaan.. Totally worth it:D
Hienoa kyl että jaksat treenata noin systemaattisesti ja varmaan aika usein. Sulle vois sopiakin joku jutun kirjoittelu kiipeilylehteen, ja samalla varmasti saisit juttuu tänne blogiinkin. Esim. vanhan liiton kiipeilijöitä tyyliin miksi aloitit, miksi jatkat, miksi lopetit??
VastaaPoistaJa tästä blogituksesta ite en hirveästi ota pulttii, se on vaan henkilökohtainen näkemys harrastamisesta. Mielellään enemmän postauksia, kuin kaks kertaa vuodessa "kiipesin vuorelle" tai "kiipesin 8a:n". Toki asiantuntijoiden tekstit treeneistä tai jostain tekniikasta ovat erittäin tärkeitä ja mielenkiintoisia, mutta harvassa on ne jampat joilla olis jotain jaettava jotka myös jakaisivat sitä. Itellä nyt ei toi sanansäilä ole mikään terävin, ja joutuu miettii paljon että mitä sitä nyt voi julkaista. Pari isomman asian tekstii oon aloittanut, mutta jotenkin tuntuu ettei oma kokemus asiasta vielä anna aihetta julkaisuun.
Blogflow tosiaan rulettaa, ite tulee vierailtua sun sivuillasi aika usein tsekkaamassa blogit.
Ja täällä ne bloggaajat taputtelee kilpaa toisiaan selkään vain elämää tyyppisesti :-) mut tottahan se on, hyviä blogeja. -J-
VastaaPoistaMä ainakin kirjoitan ihan omaksi iloksi. Otan videolle omia kiipeilyjä muistiin ja niistä on kiva analysoida ja katsoa omaa kehitystä, missä tekee väärin, missä hyvin jne. Niin kuin itse sanoit, blogin kautta saa asioita hyvin muistiin ja voi sitten selailla taaksepäin mitä on tullut tehtyä ym.
VastaaPoistaTietenkin aina merkinnät lukijoilta piristää mutta en kirjoita sen takia että ihmiset kommentoisivat, vain ihan itselleni fiiliksiä treeneistä ja elämästä.
Blogin kirjoittaminen on nykyään muotia. Harva kirjoittajista kuitenkaan muistaa, että blogi ei ole päiväkirja vaan lähestulkoon kaikille maailman ihmisille avoin julkaisu. Julkaisu, josta hyvinkin helposti pystyy vieläpä identifioimaan kirjoittajan.
VastaaPoistaMitä kiipeilyyn tulee niin Suomessa on kourallinen ihmisiä, jotka voisivat kirjoittaa kiipeilystä kiinnostavasti ja asiantuntevasti. Muiden kirjoitukset ovat suurelle osalle kiipeilijöistä joko tylsiä tai tarkoituksettoman koomisia. Asiantuntemus ja kokemus jakaa lukijakunnan kahteen osaan: niihin kokemattoneempiin, joille teksti ehkä vaikuttaa pätevältä sekä niihin kokeneempiin, joille teksti on hyvää viihdettä, niin kuin tämä pure8a minulle. Te jotka olette bloganneet kauan, voitte todeta tämän saman ilmiön lukemalla useita vuosia vanhoja kirjoituksianne. Allekirjoitatteko edelleen tekstin vai onko se jopa noloa luettavaa? Niinpä.
Tämän pure8an hauskuus perustuu siihen, että kirjoittaja yrittää kirjoittaa niin kuin olisi hyväkin kirjoittaja toki siinä kuitenkaan onnistumatta. Lopputulema lisättynä kirjoittajan kiipeilytietämykseen (tai oikeastaan sen puutteeseen) perustuviin läppiin on koominen. Huvittava "detsku" on sinänsä myös, kuinka kirjoittaja "disauttaa" sisäkiipeilyä sekä greidispekulointia, mutta 98 % postauksista liittyy jonkun tietyn greidin kiipeämiseen muovilla.
Mutta jatkakaa toki samaan malliin, viihdettä kansalle! Blogin kirjoittajaa lainaten "ruuvaan stoben auki" ;D ja jatkan itseni viihdyttämistä blogienne seurassa.
Olen jokseenkin erimieltä ettei suomesta löytyisi kiinnostavia ja asiantuntevia kiipeilybloggaajia.
PoistaBlogien suola on ehdotomasti bloggaajan henkilökohtaiset ajatukset ja tuntemukset, ei niinkään faktoissa pysyminen tai ylitsevuotava tietoisuus "oikeista totuuksista". Kirjahylly ja netti on täynnä kiipeilykirjallisuutta, jossa on "faktaa" ihan niin paljon kuin jaksaa tavata. Kun iso tai pienempi murunen näistä faktoista on ahmittu, alkaa niiden yhdistely ja soveltaminen käytännön toimintaan - oikein, väärin tai sinnepäin - ja lopulta tuloksista voi avautua blogissa.
Itse nautin tällaisten tekstien annista. Oma itsekritiikkini estää kirjoittamasta mitään, joten olen kiitollinen niille jotka sisältöä pystyvät tuottamaan.
Tässähän sitä Anonyymi pääsee ihan asian ytimeen. Blogeja, kirjallisuutta ja muuta luettavaa on maailma täynnä, josta jokainen löytää omansa ja oman tapansa iloita. Olet näköjään löytänyt oman viihdykkeesi ja hienoa, että nautit lukemastasi. Lukeehan ne ihmiset Seiskaa ja Iltasanomiakin, miksi ei siis vaikka itseään toistavia blogitekstejä kiipeilystä. Valintojahan nämä on ja jokainen varmasti tietää, mihin ryhtyy. Onneksi näissä nettimaailman jutuissa on se etu, että aina voi poistua ja siirtyä seuraavaan, valita nopeasti uutta. Näissä valinnoissa on myös sekin etu, että voi valita juuri sen kourallisen kirjoittamat tekstit ja nauttia/oppia niistä. Mukava, että meistä on iloa sinulle :)
VastaaPoista@anonyymi: päinvastoin, luen kaiholla tekstejäni joista vielä muistan sen innon ja viattomuuden. kirjoitusvirheiden ja huonojen lauserakenteiden tilalle on tullut korkeintaan lisää kyynisyyttä ja pessimismiä omiin kykyihin, eikä ainakaan sitä mitä kutsutaan tuoreudeksi. sen löydänkin onneksi muualta.
VastaaPoistaps. aki, olisin mielummin kiipeilyn anna-leena härkönen
Hyvää tekstiä. Ehkä kuitenkin hieman pitkästi, mutta sujuvasti niin, että jaksaa useinmiten lukea koko postauksen. ;)
VastaaPoistaItselle kiipeily on melko tuore harrastus, joten mielelläni luen kokeneempien tuntemuksia lajiin liittyen. Itse ei osaa vielä noin syvällisesti kiipeilyä ajatella, vaikka kokemusta tavoitteellisesta urheilusta ja treenaamisesta on muista lajeista paljon. Omat merkinnät kiipeilyyn liittyen on lähinnä rasteja seinään Treeniblogiin (http://naiset-treenaa.blogspot.com) päiväkirjamaisesti. Siis täysin itselle muistiin, mutta eihän se haittaa, vaikka joku kommentoisikin ja antaisi vinkkejä ja palautetta.
Kyl blogi voi olla päiväkirja
VastaaPoistaKiitoksia kaikille runsaasta palautteesta. Respect!
VastaaPoistaHarrastajalinjalla tässä mennään ja on aina menty. Nauraa ja huvittua saa, läppäähän tämä enimmäkseen on. Erittäin paljon lämmittää kuulla, että luet hätäisesti raavittuja tekstejäni stobe kourassa. Ihan hyvä trollaus ei siinä mitään. Suosittelen kuitenkin, ettet ota isojen poikien mehua liikaa liian usein, alkaa rivit hyppimään silmissä.
Trolli eli ei, kyllä varmaan suurin osa kiipee mieluummin ulkona ku sisällä? Joten muovin (tahaton/tahallinen) dissaaminen on ihan ok, vaikka toisille se on bisnes. On sitä hyvääkin muovia olemassa ja on siitäkin tässä blogissa kirjoitettu. Enempää en mainosta Salmista, koska muuten aletaan luulla, että ne maksaa mulle siitä, mutta näin ei ole. Olisikin..
Omalla kohdalla greidin hunttaamisen kanssa on ikuinen mielentaisto. Kuinka läheltä sallin itseni tuijottaa vain numeroa? Tiedän ettei se merkkaa kaikkea, mutta jostain syystä isomman numeron kiipeämisestä tulee ihan hyvä mieli.
Katsos. Olen ollut se perus kutosen jätkä ainakin kymmenen vuotta, joo suuri yllätys, mutta nyt yritän tehdä jotain toisin ja se näyttää tuottavan hitaasti tulosta, koska OS ja RP nousevat pikkuhiljaa. Mielestäni se on kehittymistä.
Positiivisen palautteen antaminen. Lähes kiellettyähän se Suomessa on. Tässä maassa ei ole liikaa aktiivisia kiipeilyblogeja, oli niiden taso ja teema mikä tahansa.
Jos jonkun teksti tai tyyli sattuu miellyttämään tai huvittamaan, kyllä sen voi sanoa ja selkään taputella, ei se pahaa tee. Positiivinen palaute pistää blogin kukkimaan. Vaikka huvittavaahan se on, että tällä palstalla samat tyypit ylistävät jatkuvasti toisiaan:D Mut ei me voida sille mitään, jos me ollaan mielestämme parhaita!
Vanhat tekstit. Ei niiden perään kannata liikaa haikailla. Ne ovat historiaa ja hyvä niin. Sitten kun dementian hammas alkaa jyrsimään cortexia, ehkä sitten voi palata siihen hyvään menneisyyteen ja nuoruuden urotekoihin. Myönnän, että siirtäessäni vanhat tekstit 8a.nu:ksesta blogspottiin, sain hyvät naurut:D
@Nora, kyllä seurattu on, sulla taitaa olla iso lajiskaala. Onko sulla jokin kiipeilytavoite?
Noniin, eiköhän tämä palautteen ja kommenttien analysointi riitä. Vielä ehtii ottaa lyhkäset, mutta pakolliset yöroikuskelut otelaudassa.
Jatketaan harjoituksia!
Aki, hienoa, että olet vilkaissut. :)
VastaaPoistaLajeja tosiaan on ja meitähän on kaksi kirjoittajaakin. Tällä hetkellä päällimmäisinä lajeina itsellä on ehdottomasti kiipeily ja lentopallo. Talvisportteja, murtsikkaa, skimbaa, lautaa, sen mukaan mitä ehtii.
Kiipeilylliset tavoitteet? Tulla paremmaksi kiipeilijäksi. Mun mielestä paremmaksi ei tulla kuin systemaattisella treenauksella. Sen verran on kokemusta tavoitteellisuudesta urheilun suhteen, että hötkyilemällä ja chillailemalla ei tuloksia tule. Mitä se tarkoittaa esim. greidi-puolella, en pysty sanoa. Nyt taso on 6a entä kesällä, ei kukaan tiedä. Lähinnä yritän selvittää itselleni, että mitä treenauksella voi saavuttaa. Jos ei mitään, niin sitten kiikutaan sillä tasolla mitä on ja nautitaan niistä reiteistä ja paikoista, joilla omalla tasolla voi harrastaa. Jos taas greidi lähtee jyrkkään nousuun treenin kautta, niin sitten treenataan lisää niin kauan kuin tulee stoppi kehitykselle. :)
Lähitavoittena on kiivetä kesällä Arcossa kivoja reittejä, joilla ei ole ruuhkaa, eli ei enää vitosia. Sekä lähettää joku multipitchkin ekan kerran. Kiipeilyreissut (Åre ja Sisilia) ovat olleet parasta viimeisen vuoden aikana, joten niitä lisää. :)
@Nora
VastaaPoistaIlmeisesti sulla on varsin hyvä peruskunto, mutta kannattais ehkä siirtää enemmän painopistettä muilta lajeilta kiipeilyyn, jos sorminivelet vaan kestää.
Kattelin noita sun treenisaavutuksia 21.1.-27.1:
eli kävit neljästi hallilla vetämässä kestävyyskiikut. Mitä se tarkemmin piti sisällään? Jotainhan blogissasi näistä kertoilitkin.
Mites välittyykö kiipeilyharjoitteet muihin lajeihin? Ilmeisesti hiihto kulkee? Kerro toki kokemuksia.
---
Huomenna illalla Salmikseen 19:00--> oujeah. Kuka messis?
Ajattelin ottaa reilusti turpiin 7b:ltä. Kattelin monttu auki viime kerralla kyseistä reittiä, mutten ehtiny kokeilla.
Melkoisia kysymyksiä :)
PoistaMä olen siis pelannut lentopalloa 10 vuotta SM-liigassa ja haluan pelata sitä yhä. Itse asiassa valmennan tuota joukkuetta jossa nyt pelaan 2-sarjassa. Biitsissä on myös SM-mitaleita, joten se on henkireikä, kun näkee kavereita ja on "helppoa". Eli ei taida mun viikkoon enempää kiipeilyä mahtua. Enkä kyllä usko, että sormetkaan kestäis. Vois kyllä roikkua enemmän kotona otelaudassa, jotta vahvistuisivat. Mun mielestä 3-4 krt/vko on ihan hyvä määrä lajille, joka on harrastus, vaikkakin tietyllä tapaa tavoitteellinen harrastus.
Oltiin mieheni kanssa Saken järjestämällä Anton Johanssonin luennolla joulukuussa. Sieltä sai hyviä vinkkejä treenaukseen. Mennään siis niillä ohjeilla rytmityksellä kestävyys-perusvoima-maksimivoima-voimakestävyys. Kestävyyttä mennään vikaa viikkoa neljästä. Yhdessä treenissä kiivetään 2-3*20-30min helppoja greidejä. Itse olen vetänyt yleensä 2*30min, välillä ylös-alas, välillä vain ylös, sekä liidiä että yläköyttä.
Kyllä kiipeilystä on ollut iloa ja apua muihin lajeihin, mutta myös muista lajeista kiipeilyyn. Biitsissä ja lentopallossa tulaa paljon nopeaa liikettä jaloilla ja käsillä ja koko kropan pitää toimia synkassa. Kun nuo on mulla takaraivossa, niin kiipeilyssäkin hallitsee paremmin kroppansa. Biitsissä tulee liikettä epätasaisella alustalla, pitää nousta syvistä asennoista ja tasapaino on kaikki kaikessa, niin myös kiipeilyssä. Muitakin esimerkkejä on paljon, mutta en niitä kaikkia ala tässä luettelemaan.
Voishan noista kirjoittaa pidemmälti sitten vaikka omaan blogiin. :)
Ollaan perjantaina menossa Salmikseen. Ehkä törmätään siellä. o/
Oli kans kiva tavata :)
VastaaPoistaBloggaaminen itselle on vain jatkumo sille, että oon aina ollut kova kirjoittamaan päiväkirjoja jne, harrastus siinä kuin kiipeilykin.
Heimoi, olitko eilen pipo päässä kiipeämässä? Jos olit, niin sorry etten tullut esittäytymään. Ens kerralla sitten! :)
VastaaPoista@Nora
VastaaPoistaJoo olin pipoilemassa eilen. Läheltä liippasi.
Sulla on varsin vakuuttava sporttitausta. Kyllä 3-4 kertaa viikkoon on tarpeeksi.
Miittaatko aikaa vai metrejä vai molempia (tehokkuutta)?
Itse en ole enää täysin varma onko 20-30minuuttia yhtäjaksoista kiipeilyä se paras keino rakentaa kestävät kapillaarit käsivarsiin. Olen totakin tehnyt, mutta en tee enää. Tätä täytyy pohtia.
Jos joku viisaampi tietää paremmin, valaiskoon meitä.
Nonni, ens kerralla olen sitten rohkeampi ja tulen moikkaamaan. :)
PoistaOllaan kiivetty aikaa. Tällaiselle rookielle se on ollut hyvää treeniä, kun puristusvoima on ollut heikoin lenkki. Otekestävyys on selkeästi parantunut liidissä, nyt jaksaa paljon paremmin klippailla ja lepäillä reitin varrella.
Mutta uskon, että pidempään kiivenneillä tuollainen kestävyys löytyy jo muutenkin pohjalta, niin sitä ei välttämättä tarvitse niin spesifisti treenata. Ehkä tuollainen pidempi setti toimii kokeneemmilla kiipeilijöillä hyvänä lämmittelynä. Tai sitten jos on vetänyt pitkän aikaa boulderia, niin hapenottokyvyn herättelijänä, jotta pystyy paremmin palautua pumpeista reitillä... En ole asiantuntija, mutta tollasia tuli mieleen. Joku viisaampi saa mielellään valaista! :)