10.1.2013

6D


Mukavaa alkanutta vuotta kaikille kanssakiipeilijöille ja blogien plärääjille. Nyt on mukavasti paras massakausi takana, Joulu. Joillakin on vielä ehkä konvehteja jemmassa ja toisilla vanhaa rypälemehua halkopinossa. Kyllähän Jouluna pitää syödä ja uutena vuotena juhlia.

Oma 2012 meni ihan ok. Minä puristin haasteita ja haasteet puristivat minua. Vuosi loppui lomailuun ja ehkä pienoiseen notkahdukseen suorituksissa ja suorituskyvyssä, mutta 2013 alkoi kahdella kuusbeen onsaitilla, taikka flässillä miten sen nyt kattoo. Salmiksessa tietty. Ei paha aloitus.

Massaa on Joulun jäliltä, niiku pitääkin, mutta eipä se hyvänä päivänä tunnu haittaavan. Muuten, kattelin tossa jotain blogia, että tyypit oikeesti syö rasvanpolttonappeja mättökauden jälkeen. No siis, jos kiipeily ei kulje, ni tuskin sitä napeilla saa kulkemaan paremmin? kö? Nappipurkin hinnalla pääsee rykimään campusta ainakin kaks-kolme kertaa, jonka tehon on varmistanut ylilääkäri W.Güllich omassa labrassaan jo 80-luvulla.


Lisäksi, yksi kaverini lennätti seuraavan lauseen Joulun ruokailutottumuksista: "Ei sillä niin väli mitä syö joulun ja uudenvuoden välisenä aikana, ku uuden vuoden ja joulun välisenä aikana." No, jätetään toisten syömisten arvostelu sikseen, kun omakin on mitä sattuu välillä. Kuitenkin se on se reeni, ravinto ja uni, jotka tekevät meistä parempia lajissa ku lajissa.

Asian voi muotoilla näin yksinkertaisesti:
1) Jos reenaat paskasti, olet paska.
2) Jos syöt paskaa ruokaa, susta tuntuu paskalta.
3) Jos nukut paskasti, sulla on paska olo
Näistä kohdista ykkönen on tärkein ja nää kaks muuta saa laahata jonku verran perässä.. mutta-mutta, jos nekin ovat kunnossa edes silloin tällöin, ehtii vetää enemmän ykköstä (enkä puhu oluesta nyt).

Jätetään ne haarukat jo vihdoin pöydälle pysyvästi ja pureudutaan kiipeilyn analysointiin, koska jostain syystä mieleni syövereistä ponnahti eräs 6b OS yrkkä, jonka tyrin vuonna 2008 Ranskan reissulla Vergissonissa. Otin hyvät pannut kyllä, kiitti vaan mr. Vaihiselle hyvästä varmistuksesta.
Nääs, nyt näyttäisi siltä, että 2012 vuoden aikana tehty hieman enempi päämääräinen työ on saanut taidon, voiman ja kestävyyden sille tasolle, että ainakin 10metrinen halli-6b (OS) tuntuu loppuvan kesken ennen kuin paukut käsivarsista ja coresta. Vai olenko oppinut vain lukemaan Antin tekemät reitit alhaalta käsin jo niin hyvin, että osaan ennakoida tutut lepo-otteet ja muuvit?

Vergisson oli kyllä hyvä mesta. Tällai n. 5 vuoden jälkeen, kun kattelen tuota profiilia ja 6b reitin poketteja, näen mestan ihan toisella tavalla ja varmaan kiipeisin tai yrittäisin kiivetä ihan toisia reittejä kuin silloin. Kalliossahan on se hyvä juttu, että sen luokse voi aina palata. Menisköhän toi reitti kävellen ylös tänä päivänä? Släbiltähän tuo näyttää.

Epäonnistuminen on hyvin tärkeää kiipeilyssä eräältä kannalta, koska ne villeimmät sturtsit ja paniikit jäävät parhaiten mieleen. Perusreenit ja pienet onnistumiset unohtuu. Mutta se karvas kalkki kun onsaitti meneekin vertigoon, sen kyllä muistaa ikuisesti. Tästä reitistä muistan nimittäin vieläkin, että tipuin tosta sen takia, koska pumpitin frogissa liian pitkään ja köyteen tultiin salettina. Räpelsin. Lähes tunnen ne otteet ja niiden muodon, sekä sen sloupperin, jonne paniikissa piti käsi heittää. Ei ollutkaan kahva.


Kato, laitoin myös Jenssille joululahjan. Sehän tykkää kerätä hitsejä ja lihottaa databeissiä enemmän ku mitään muuta. Tykkää varmasti, vaikka lahja tulikin hieman myöhässä.




3 kommenttia:

  1. So viittaat rasvanapeilla minuun niin en ostanut niitä sen takia että söisin niitä sen takia että on tullut syötyä huonosti jouluna tai että mitenkään ajattelisin että ne ottavat rasvakerrokset keholtani pois. Kunhan kokeilen jos ne tukisi aerobista aamutreeniä.

    VastaaPoista
  2. Moro!
    Kerro toki toimiiko?

    Syödähän kantsii aina kun voi.

    VastaaPoista
  3. Ja oikeassa olet että ihan liian kalliitta ja turhia..mutta ainahan voi koikeilla ja jos niiden syönti maagisesti antaisi lisä tehoa ja motivaatiota treeniin. :D

    VastaaPoista